Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» θα συμμετάσχει, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, Culinary World Cup, που θα πραγματοποιηθεί στις 24–28 Νοεμβρίου 2018 στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της 13ης διεθνούς έκθεσης για τη γαστρονομία, EXPOGAST.

Η έκθεση EXPOGAST διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά γεγονότα παγκοσμίως. Πρόκειται για μια διοργάνωση που αναδεικνύει τις σύγχρονες τάσεις, παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες, προβάλλει τις εθνικές κουζίνες, ενώ μέσω του διαγωνισμού μαγειρικής που φιλοξενεί καλλιεργεί την ανταγωνιστικότητα δίνοντας δημιουργικά κίνητρα στις ομάδες που συμμετέχουν.

  Φέτος αναμένεται να παρευρεθούν στην έκθεση 44.500 επισκέπτες, 186 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 8.000 επαγγελματίες του κλάδου από 64 χώρες, σε έναν χώρο 20.000 τ.μ. με περισσότερα από 150 stands. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής θα διαγωνιστούν 60 ομάδες, με συμμετέχοντες από 75 χώρες, ενώ η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από 52 διακεκριμένους αρχιμάγειρες.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η οργάνωση και η προετοιμασία ενός ελληνικού γεύματος με παρουσία κοινού, καθοδηγούμενοι από το θέμα “Against Food Waste” (ενάντια στη σπατάλη του φαγητού), για 150 καλεσμένους.

«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» και να προβάλουμε τις ελληνικές γεύσεις, τη γαστρονομική παράδοση της Μακεδονικής Κουζίνας και τα τοπικά προϊόντα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, με παγκόσμια απήχηση.Το φαινόμενο της σπατάλης του φαγητού έχει απασχολήσει τη Λέσχη στο παρελθόν και έχουμε οργανώσει δράσεις, σε μια προσπάθεια  να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε το κοινό», δήλωσε ο Χρήστος Γκότσης, Team Manager της ελληνικής συμμετοχής.

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).