[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

«Χρήσεις της ιστορικής φωτογραφίας» στο ΛΕΜΜΘΤο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, διοργανώνουν εκδήλωση λόγου με τίτλο «Χρήσεις της ιστορικής φωτογραφίας» σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:00 στο ΛΕΜΜΘ, στο πλαίσιο της Thessaloniki PhotoBiennale 2018.

Στην εκδήλωση θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στη διάκριση ανάμεσα στην επίσημη και στην ανεπίσημη ιστορική φωτογραφία, στους λόγους για τους οποίους η ανεπίσημη φωτογραφία γνωρίζει σήμερα μεγάλη άνθηση και στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να είναι πολύτιμη στην τέχνη ή στην κοινωνική έρευνα. Ακόμη, θα εξεταστούν οι φωτογραφίες ως ιστορικά και εθνογραφικά τεκμήρια, ενώ θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο παλαιότερες φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν χαμένα μυστικά και τόπους.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

• Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, Γιάννης Επαμεινώνδας

• Ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου

• Η δρ. Πολιτισμικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκή υπότροφος ΑΠΘ, Ορσαλία Ελένη Κασσαβέτη
Είσοδος ελεύθερη.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]