Την κατάθεση θεμέλιου λίθου για την ανέγερση Ορθόδοξου δημοτικού σχολείου πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην περιοχή του Κρου Μπέυ στη μακρινή Σιέρρα Λεόνε.Σε μια από τις εξαθλιωμένες περιοχές του πλανήτη όπου 27 χιλιάδες άνθρωποι εκ των οποίων 7 χιλιάδες είναι παιδιά, που πεθαίνουν πριν φτάσουν το 5ο έτος της ηλικίας τους, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο με την παρουσία της Δημάρχου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Κοινότητας

Ο κ. βαθιά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, οι οποίοι θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανέγερση του νέου σχολείου, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών του καταυλισμού.

Για την εκπαίδευση αυτών των παιδιών μέχρι σήμερα υπήρχε ένα υποτυπώδες σχολείο δύο τάξεων, με ανύπαρκτες εγκαταστάσεις υγιεινής. Στις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα ο καταυλισμός θρήνησε 300 νεκρούς, ενώ περισσότερες από 3 χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

https://orthodoxia.info