[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ψήφισμα του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ για το Πολυτεχνείο


Ψήφισμα με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο σύλλογος αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
"Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τιμά την εξέγερση και την αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Και στέκεται ευλαβικά στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας υπήρξαν σε ολόκληρο τον κόσμο κινήσεις συμπαράστασης στον αγώνα των Ελλήνων κατά των δικτατόρων. Ήταν ένα κίνημα το οποίο ευαισθητοποίησε την διεθνή κοινή γνώμη και συνέβαλε στον αγώνα της ελληνικής αντίστασης.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά, η χώρα, παρά τα προβλήματά της, έχει κάνει σοβαρά βήματα προς τη δημοκρατία.

Είναι δική μας υποχρέωση, σήμερα, να συμπαρασταθούμε σε λαούς που δοκιμάζονται από τυραννικά ή αυταρχικά καθεστώτα, φυλακίζονται για τις ιδέες τους και στερούνται της ελευθερίας έκφρασής τους".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]