Εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα όπως αναφέρουν από το βράδυ της Δευτέρας τα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο η οικογένεια του νεαρού δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το γεγονός.



Οι γονείς του άτυχου άνδρα συνεχίζουν να ζουν το δικό της Γολγοθά εδώ και δέκα χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τις συνθήκες που έχασε τη ζωή του ο νεαρός.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμιος Ναυρίδης, θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτο, ώστε να το παραδώσει στην οικογένεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να παραλάβει τη σορό του 35χρονου, η οποία για 10η μέρα παραμένει στο νεκροτομείο Τιράνων.

Ο κ. Ναυρίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι είναι νωρίς ακόμα για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά πότε θα παραδοθεί η σορός, καθώς η οικογένεια του Κατσίφα δεν έχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έτερος δικηγόρος της οικογένειας, καθώς και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, έθεσαν ως ξεκάθαρο στόχο τους τη διεθνοποίηση του ζητήματος, ενώ ο πρώτος στάθηκε στην πρωτοφανή κίνηση των αλβανικών Αρχών να σχηματιστεί δικογραφία κατά του ήδη νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τι λέει η αλβανική αστυνομία

Όλα όσα έγιναν τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου περιγράφει ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας που μετέβη στα Τίρανα, συναντήθηκε με τον Άρντι Βέλιου και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανοί αξιωματικοί ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε για την ελληνική σημαία αλλά ότι ο Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Όπως είπαν οι Αλβανοί δέχτηκαν τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Αρχικά, όπως είπαν πήγε η αστυνομία της περιοχής αλλά όταν εξαφανίστηκε ο 35χρονος ομογενής κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Δύο σφαίρες

Οι ειδικές δυνάμεις τότε διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την αλβανική πλευρά, ότο ο Κατσίφας είχε κατευθυνθεί προς το ύψωμα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Όμως ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός φέροντας δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας αξιωματικός μπόρεσε να δει την δικογραφία αλλά δεν του επετράπη να πάρει αντίγραφο, δηλαδή την είδε επί τόπου.



Από το in.gr