Το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Συνέργεια-Πρώτα η πόλη μας» για τον αθλητισμό είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, που περιόδευσε σήμερα σε αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, όπως και το Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ως γνωστόν, ο κ. Αηδηνόπουλος έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας τα κρίσιμα χρόνια πριν και κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και έχει συνδέσει το όνομά του με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και την θέσπιση νέων θεσμών.

Παράλληλα, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του Καυταντζογλείου Σταδίου, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει στην «ίδια γλώσσα» με πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες του μεγαλύτερου σταδίου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αηδονόπουλος, υπογράμμισε ότι το μότο του συνδυασμού του είναι «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες» και αναφέρθηκε στις βασικές προτάσεις της παράταξής του για τον αθλητισμό που είναι, μεταξύ άλλων:

1) Συνέργεια και συνεργασία όλων αθλητικών φορέων της πόλης (ειδικά των τμημάτων υποδομής) με τη δημοτική αρχή για το ξαναζωντάνεμα του αθλητισμού στη γειτονιά.

2) Δημιουργία ήπιων χώρων άθλησης σε περιοχές που κατεγράφη παραβατικότητα. Οι χώροι άθλησης δεν θα αντικρούονται με τον περιβάλλοντα χώρο μνημείων. Με την ενίσχυση του φωτισμού και τη δημιουργία μικρών χώρων αναψυχής, παιδιά και μεγάλοι θα μπορούν να αθλούνται όλη μέρα έως αργά το βράδυ.

3) Αξοιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης για δράσεις ναυταθλητισμού.

4) Προγράμματα καταδύσεων, σε σημεία με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον (Όρμος Κελαρίου, υπολείμματα Φετίχ Μπουλέντ στο βυθό του Θερμαϊκού).

5) Δημιουργία ειδικών ασφαλών ζωνών ποδηλασίας.

6) Ριζική αναβάθμιση όλων των γυμναστηρίων του Δήμου.

7) Πτήσεις «Παραπέντε» από το Σέιχ Σου, προφανώς με λήψη όλων απαραίτητων ενεργειών και μέτρων ασφαλείας.

8) Προγράμματα εκμάθησης οδηγησης σε ακραίες συνθήκες σε ειδικές διαδρομές εντος των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για καλύτερη οδηγική ασφάλεια.

9) Αναβίωση των Αγώνων Ρόλερ Σκι στη Θεσσαλονίκη.

10) Πραγματοποίηση όλων των Μαραθωνίων και άλλων δρόμων στη Θεσσαλονίκη με την συμπαράσταση της Δημοτικής αρχής, αλλά και σε συνεννόηση μαζί της, ώστε να μη διαταράσσεται η φυσιολογική ζωή της πόλης.

«Από παιδί υπήρξα λάτρης του Αθλητισμού, τον οποίο είχα την τιμή να διακονήσω και ως αθλητής χιονοδρομίας, αλλά και από σημαντικές θέσεις ευθύνης», σημείωσε ο κ. Αηδονόπουλος, προσθέτοντας: «Η παράταξή μας εγγυάται ότι ο αθλητισμός θα αποκτήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την ζωή των συμπολιτών μας τη θέση που πραγματικά του αξίζει».

Και φυσικά έχοντας ως Αντιπεριφερειάρχης 4 χρόνια εφαρμογής του «Συμμετέχω Ισότιμα» που θα σας παρουσιάσουμε σε επόμενο δελτίο τύπου ,έχουμε ιδιαίτερο πρόγραμμα για όσους συνάνθρωπους μας βρίσκονται στα όρια του αποκλεισμού για λογούς σωματικής, κινητικής, νοητικής αναπηρίας