Με λαμπρότητα και επισημότητα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιόρτασε σήμερα την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.


Ο κ. Τζιτζικώστας και η κ. Πατουλίδου, παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς, που πανηγυρίζει σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου. Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τζιτζικώστας εκφώνησε την κεντρική ομιλία, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όπως είπε στην ομιλία του: «Τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, που διασφαλίζονται με την επιτυχημένη και ιδιαίτερα αποτελεσματική στρατηγική αποτροπής από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η Ελλάδα -το γνωρίζουν όλοι- είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας σ’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική γεωστρατηγικά, περιοχή.Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη Ματαιοπονούν όσοι δεν το αντιλαμβάνονται».

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «το να υπηρετεί κανείς εδώ, στη Μακεδονία μας, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, όπως και το να υπηρετεί στη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο, είναι πραγματικά μία τιμή και μία πρόκληση».

Ο Περιφερειάρχης έστειλε όμως και μήνυμα στην Πολιτεία, υπογραμμίζοντας ότι «Ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της χώρας, είναι το αστείρευτο ανθρώπινο κεφάλαιό της. Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να φροντίζει το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παρά τις θυσίες, τις βαριές άδικες και τις περικοπές που έχει επανειλημμένα υποστεί, με απόλυτο επαγγελματισμό, με υψηλότατο φρόνημα, και με πραγματική δύναμη ψυχής, επιτελεί την εθνική αποστολή του στο ακέραιο».