Παρουσία πλήθους κόσμου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για τον δήμο Νεάπολης Συκεών ο Ηλίας Ζάχαρης
στο Κλειστό Θέατρο Συκεών.

«Σήμερα θα πούμε μόνο αλήθειες, μπορεί να πονάνε και να είναι αυστηρές αλλά είναι αλήθειες. Η σημερινή μέρα θα μείνει στην προσωπική μου ιστορία γιατί ξεκινάω μαζί με σας μία δύσκολη διαδρομή» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Ο Ηλίας Ζάχαρης αναφέρθηκε στην αυτοδιοικητική του πορεία και κάλεσε τους δημότες του δήμου Νεάπολης Συκεών να περπατήσουν μαζί του την πενταετία που έρχεται. «Έχουμε πολλά να κάνουμε για να γίνει καλύτερη η ζωή στον δήμος μας» είπε χαρακτηριστικά.

Η «Κοινωνική Συνεργασία» δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ

Όσον αφορά στα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών είπε πως o ο συνδυασμός του,η «Κοινωνική Συνεργασία», δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ, είναι μια ζωντανή παράταξη με δημιουργικές δυνάμεις του δήμου.
Όπως τόνισε: «Έχουμε κάνει μία ομάδα που έχει πείρα που ξέρει και μπορεί να διοικήσει με σύγχρονο πνεύμα, σύγχρονες ιδέες και πρωτίστως με αρχές. Χωρίς κανέναν περιορισμό, αποτελείται από ανθρώπους που έχουν όραμα και όρεξη για δουλειά».

Σύντομα θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού το οποίο, όπως ανέφερε, είναι εφαρμόσιμο και έχει συνταχθεί από ανθρώπους που ξέρουν την περιοχή. Όσον αφορά στους άξονες του προγράμματος ο Ηλίας Ζάχαρης στάθηκε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, στην ασφάλεια καθώς και στην ισομερή ανάπτυξη των περιοχών του δήμου Νεάπολης Συκέων.

«Δεν περιμένω να κάνω κομπόδεμα από την πολιτική»

Κατά την ομιλία του τόνισε πως απόφασή του να επιστρέψει στον τόπο που αγαπά, τον δήμο Νεάπολης Συκεών δεν ήταν καθόλου εύκολη.«Το σκέφτηκα καλά γιατί έχω μία δουλειά, έχω υποχρεώσεις και ανθρώπους που ζουν από αυτή. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής δεν είμαι επαγγελματίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν ζω από το δημόσιο ταμείο. Δεν περιμένω να κάνω κομπόδεμα από την πολιτική».

Σχετικά με το αν η υποψηφιότητα του έχει κομματικό χρίσμα είπε: «Και για όσους αναρωτιέστε τι λέει το κόμμα, μένω σταθερός στις πολιτικές μου πεποιθήσεις κι τους ανθρώπους του κόμματος που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Αλλά το κόμμα είναι για τις αρχές και ιδέες του. Το κόμμα είναι για να κάνει αυτά που πρέπει ως κόμμα και ο δήμος αυτά που πρέπει ως αυτοδιοίκηση».

Και πρόσθεσε: «Δε διαγράψαμε τα κόμματα ούτε θα το κάνουμε έχουμε τις πολιτικές μας ιδέες οι αποφάσεις μας όμως θα λαμβάνονται πάντα εδώ με συναίσθηση ευθύνης και όχι για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων».