«Ενώ τη μία μέρα αρχιεπίσκοπος και πρωθυπουργός λέγανε ότι συμφωνήσανε, την άλλη μέρα λέγανε ότι συμφωνήσανε να πάνε στα όργανα. Και ο πρωθυπουργός ακόμη, αν είπε ό,τι είπε, δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τη Βουλή».


Αυτό δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103, 6 ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος. Και πρόσθεσε:

«Όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν θέση, για να ξέρει ο λαός και οι ιερείς τι πρεσβεύουν. Πρέπει κυβέρνηση, κόμματα και Εκκλησία να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν. Δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός δεν θέλω τους παπάδες για να προσλάβω δημοσίους υπαλλήλους. Ούτε αυτός μπορεί να το κάνει, ούτε κανένας, γιατί θα ισχύσει αυτό που έλεγε ο Σεραφείμ, ότι τα ράσα είναι σαν τα κάρβουνα, όταν είναι αναμμένα καίνε, όταν είναι σβηστά λερώνουνε. Καθαρές κουβέντες και δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα για τις σχέσεις τους με την Εκκλησία κι από εκεί και πέρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.»

Αναφορικά με την εξαγγελία Τζανακόπουλου για προσλήψεις 10.000 δημοσίων υπαλλήλων και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε:

«Ας το κάνουν αυτό και θα σας πω εγώ πού θα πάνε αυτοί μετά. Μπορούνε να το κάνουν, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, αλλά υπάρχουν και σπόροι μετά κι ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Εάν έχει σώφρονα λογισμό η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει μονομερώς στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας των κληρικών» κατέληξε ο Μητροπολίτης Δωδώνης.