Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ήφαιστο Λήμνου με 80-79 στο κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» για την 6η αγωνιστική της betshop Basket League. 


Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση, όπου ο Γιάννης Αθηναίου κατάφερε να νικήσει τον χρόνο και να αφήσει τη μπάλα στο ταμπλό, ο Jerry Smith έδιωξε την μπάλα, οι διαιτητές χωρίς δεύτερη σκέψη θεώρησαν κανονική την ενέργεια του παίκτη του Ηφαίστου και δεν δέχτηκαν να δουν τη φάση σε επανάληψη. Αρχικά με την πρόφαση ότι το παιχνίδι δεν ήταν τηλεοπτικό το παιχνίδι, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το ERTplay1 και στη συνέχεια με την βεβαιότητα ότι είχαν και οι τρεις ξεκάθαρη άποψη. Μια ξεκάθαρη άποψη που σε όλη την διάρκεια του αγώνα οδήγησε τους γηπεδούχους 29 φορές στη γραμμή των βολών και τον ΠΑΟΚ μόλις 14!

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να παραπονιέται, αφού είχε φθάσει στο σημείο να προηγείται ακόμη και με 10 πόντους, διαφορά που εξανεμίστηκε από φρικτά λάθη, αλλά και πλήρη απουσία κάτω από τη ρακέτα, αφού τα ριμπάουντ ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων.

Και δυο... απώλειες!

Δύο προβλήματα μετρά στο ημίχρονο της σημερινής αναμέτρησης στη Λήμνο, για την 6η αγωνιστική της Basket League, με τον Ηφαιστο, ο ΠΑΟΚ. Ο

 Βαγγέλης Μαργαρίτης ειδικότερα, τραυματίστηκε στο δεξί αγώνα, στη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει ξανά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. 

Ράμματα, επιπλέον, στο φρύδι, χρειάστηκε να κάνει ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος «λαβώθηκε» από τον συμπαίκτη του, Ντάριους Γκάρετ, σε φάση, χωρίς να το θέλει ο τελευταίος. Ο Σέρβος γκαρντ εξέφρασε την επιθυμία να παίξει για το δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-38, 53-54, 80-79

Ήφαιστος: Gotcher 10 (3), Μανωλόπουλος 2, Brazelton 8 (1), Evans 11, Smith 12 (1), Σταμάτης, Διαμαντάκος 2, Χαριτόπουλος 10 (2) Μούρτος, Freimanis 15 (1), Wiggins 10,

ΠΑΟΚ: Jones 6 (1), Moreira 4, Χρυσικόπουλος 11 (1), Σχίζας 2, Κόνιαρης 5 (1), Αθηναίου 8 (2), Tepic 4, Μαργαρίτης, Ζάρας, Hatcher 13 (3), Garrett 4 , Goss 22 (5)