Ματαιώθηκε τελικά η ενημερωτική εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα τστο 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.


Θέμα της εκδήλωσης θα ήταν οι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το σχολικό συγκρότημα, με τους μαθητές να προσπαθούν να μπουν στο σχολικό συγκρότημα, τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο επειδή, όπως έλεγαν, ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να θέσουν ερωτήματα στον υπουργό. Η αστυνομία τους απώθησε χρησιμοποιώντας χημικά,

Ο κ. Γαβρόγλου δεν πήγε ποτέ στις Συκιές και η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Σε άλλο σημείο, μακριά από το σχολείο, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, κατά του υπουργού και της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές είχαν αποκλειστεί από τα ΜΑΤ σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από το σχολείο.