Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού,  στο πλαίσιο του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για βελτίωση της προστασίας των δημοτών από τα φυσικά φαινόμενα, προχωρά στην υλοποίηση σειράς ενημερωτικών ομιλιών στα σχολεία.

Με σκοπό την αντιμετώπιση των κινδύνων από φυσικές καταστροφές, που δεν περιορίζεται μόνο στη μικρή σχετικά περίοδο εκδήλωσης των φαινομένων και δίνοντας βαρύτητα στην αξία της πρόληψης, πραγματοποιήθηκε, η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών, σχετικά με μέτρα αυτοπροστασίας από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες, κεραυνούς, χαλάζι κ.ά.,

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Φεστερίδης και ομιλητής, ο πρώην Δ/ντης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης.

Η δράση, με κύρια φιλοσοφία την ανάπτυξη επαρκούς και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με το θέμα, καθώς και συνεργασίας και επικοινωνίας με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους θεσμικούς φορείς και τους εθελοντές, συνεχίζεται με νέες εκδηλώσεις να προγραμματίζονται και σε άλλες σχολικές μονάδες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.


#Δήμος Θερμαικού ,#Πλημμύρες