Παντελίδης: “Ήρθα σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας"

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του νέου προπονητή του Άρη, Σάββα Παντελίδη, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα από τον αθλητικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο. Μίλησε για την απόφασή του να έρθει στον Άρη, ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, ενώ στάθηκε και στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, πήρε πρώτος τον λόγο…

“Έχουμε έναν πολύ αξιόλογο Έλληνα προπονητή, είναι επιλογή του προέδρου και δική μου…”

Ο Σάββας Παντελίδης, από την πλευρά του, τόνισε:

“Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ και ξέρω που είμαι. Ο βασικός λόγος είναι πως εγώ και η ομάδα έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Με πάρα πολλή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ξέρω τις απαιτήσεις, αλλά είμαι έτοιμος γι αυτό”.

Ερωτήσεις των ΜΜΕ

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: “Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας τα παιδιά, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Ταιριάζουμε απόλυτα με την φιλοσοφία αυτή, το λάτιν κομμάτι. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω πολλά. Ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα ταιριάζει στο προφίλ του Άρη, ήρθα σε ένα από τα top κλαμπ της Ελλάδας. Να βελτιώσουμε μερικές αδυναμίες. Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε πολλά”.

Το κίνητρο στην απόφασή του: “Aσφαλώς και είναι πολύ μεγάλη πρόκληση ο Άρης. Έχω μάθει να μην φοβάμαι. Με την διοίκηση, τον κόσμο και την ομάδα θα πετύχουμε πολλά”.

Για τον στόχο του Άρη φέτος: “Ο στόχος είναι να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Είναι καινούργια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να γνωρίσω την ομάδα μου. Ο στόχος είναι κάθε Κυριακή να γινόμαστε καλύτεροι, να είμαστε βελτιωμένοι και στο τέλος να πετύχουμε τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη.

“Πάντα σε μία συνεργασία το θέλουν και οι δύο…”

Για τον χρόνο που θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα: “Γίνεται σε μία καλή περίοδο, γιατί έχουμε 10 μέρες να δουλέψουμε. Αν την Κυριακή είχαμε ματς θα ήταν διαφορετικά. Σίγουρα δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο, γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω δει την ομάδα και ξέρω τους αντιπάλους”.

Για τις αδυναμίες του Άρη: “Ξέρω που έρχομαι. Σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της χώρας. Μεγάλες απαιτήσεις, μία ομάδα που έχει κόσμο, που έχει αδικηθεί και ταλαιπωρηθεί. Αναγνωρίζω τη δυσπιστία, αλλά γι αυτό είμαστε εδώ να πείσουμε με την δουλειά μας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει με ρεαλισμό τα ματς. Ο Αστέρας ήταν τρίτος σε τελικές προσπάθειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ρεαλιστική”.

Για το τι θα πει στους παίκτες σήμερα: “Η άποψή μου σχετικά με το ποδόσφαιρο, έχει να κάνει πως ένα ματς είναι όλη η εβδομάδα. Θα ζητήσω να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δουλεύουν πολύ. Αμα όλη την εβδομάδα είναι ποδοσφαιριστές όλη τη μέρα, τότε θα πάνε όλα καλά”.

Για το αν περίμενε ότι θα ήταν εδώ, όταν ήρθε ως αντίπαλος: “Όταν ήρθα σαν αντίπαλος ζήλεψα την ατμόσφαιρα, αλλά δεν το περίμενα τότε πως σήμερα θα ήμουν εδώ…”.

Για το ρόστερ του Άρη: “Είναι πολύ καλό. Θα γίνει βέβαια μία αξιολόγηση, αλλά ακόμα είναι νωρίς…”

Για το τι γνωρίζει για τον φετινό Άρη: “Ξέρω πολλά περισσότερα, από όσα σας λέω τώρα. Αλλά αυτό που προέχει είναι να πω τις αδυναμίες πρώτα στους παίκτες και μετά σε όλους τους υπόλοιπους”.

Για την αμφισβήτηση του κόσμου προς το πρόσωπό του: “Aυτό συμβαίνει συνέχεια όταν ένας νέος προπονητής πάει σε μία ομάδα. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσουμε έτσι την ομάδα, ώστε να εμφανίζεται στο γήπεδο και ακόμα και αυτοί που είναι δύσπιστοι να μας πιστέψουν για να είναι στο πλευρό ματς και να παλέψουμε όλοι μαζί για τον στόχο”.

Σχόλια