Στην Καβάλα για τη γέφυρα που κατέρρευσε η Νοτοπούλου
Στην Καβάλα βρέθηκε το πρωί η υφυπουργός Εσωτερικών, (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη.


Πραγματοποίησαν αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε χθες στο δρόμο που, πριν την κατασκευή της παρακαμπτήριας οδού και της Εγνατίας οδηγούσε από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέσα από την πόλη.

Από χθες βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για τον έλεγχο της γέφυρας. Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, Χρ. Σπίρτζης, αυτός μαθαίνει τα νέα από το... τηλέφωνο!

Έχει επίσης δοθεί εντολή να μεταβεί στην Καβάλα και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Η υφυπουργός Εσωτερικών, όπως πληροφορούμαστε από το Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε "εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την κατάρρευση της γέφυρας" καθώς είναι η δεύτερη γέφυρα που καταρρέει στην περιοχή μετά από αυτή του Κομψάτου στον Ίασμο.  Ενδεχομένως μια αναζήτηση στα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών για να διαπιστωθεί πότε, για τελευταία φορά, έγινε συντήρηση της γέφυρας, να μειώσει τον προβληματισμό της.

«Η πολιτεία αυτονόητα», τόνισε η Υφυπουργός, «θα κάνει ό,τι πρέπει, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα. Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο, όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών».

Η υφυπουργός μετά τον επιτόπιο έλεγχο, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Καβάλας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επισκευή της γέφυρας. 

Η κ. Νοτοπούλου δήλωσε πως σε περίπτωση που Δήμος ή και Περιφέρεια δηλώσουν αδυναμία κατασκευής της γέφυρας καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που απαιτεί χρόνο και μεγάλο κόστος, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει.

Σχόλια