Στην επιστολή οδηγοί του ΟΑΣΘ εκφράζουν φόβους για μόλυνση από μεταδοτικές ασθένειες μεταναστών και προσφύγων που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας και χρησιμοποιούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Όπως αναφέρει  η εν λόγω παράταξη, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, επίσης, ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων- μεταναστών.
Επίσης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους».

Ακόμη, κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι καθημερινά δεν πληρώνουν κόμιστρο, ότι οχλαγωγούν, ότι παρενοχλούν σεξουαλικά και ότι επιτίθενται σε οδηγούς και σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ράδιο Θεσσαλονίκη  η  εν λόγω επιστολή επεστράφη από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ως απαράδεκτη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης.

Διευκρινίσεις έδωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Νίκος Τεληπορανίδης γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης που εξέδωσε την ανακοίνωση.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι οι συνθήκες στις γραμμές που εξυπηρετούν τις δομές φιλοξενίας, υπογράμμισε.

Μπαίνουν στα λεωφορεία μπουλούκια. Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να κόψουν εισιτήριο. Χρειάζεται να γίνει ενημέρωση. Το ίδιο πρόβλημα θα προέκυπτε κι αν βάζαμε 1.000 Έλληνες σε ένα χώρο που χωράει 500 ανέφερε.

Η πρόταση μας αφορά όλες τις γραμμές. Η εισιτηριοδιαφυγή είναι γενικό πρόβλημα . Έχουμε κάνει και στο παρελθόν παράπονα στην διοίκηση, σημείωσε ο κ. Τεληπορανίδης.

Μάλιστα υποστήριξε ότι στην γραμμή που είναι ο ίδιος οδηγός έχει ένα χρόνο να κοπεί πρόστιμο.
Μεταξύ των προτάσεων που διατυπώθηκαν είναι σύμφωνα με τον κ. Τεληπορανίδη και η μίσθωση λεωφορείων γιατί τα αστικά λεωφορεία δεν φτάνουν.