Έξι δεκαετίες αδιάλειπτης προσφοράς στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, αλλά και στην εκπαιδευτική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας, συμπληρώθηκαν για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ιστορική «Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης», που άρχισε τη λειτουργία της το ακαδημαϊκό έτος 1957-1958, είναι πλέον ένα σύγχρονο δημόσιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με μόνιμη επιδίωξη την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την αριστεία, με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς αποκλεισμούς.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γιορτάζει αυτήν την επέτειο με μια σεμνή τελετή σήμερα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρύτανης Στυλιανός Δ. Κατρανίδης. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το Επετειακό Λεύκωμα για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου, που έχει επιμεληθεί ο πρώην Πρύτανης, Ιωάννης Τσεκούρας. 

Παλαιοί απόφοιτοι θα ζωντανέψουν με τις αφηγήσεις τους αναμνήσεις από τα φοιτητικά τους χρόνια και η Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, υπό τη διεύθυνση του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίου Βράνου, θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα με σολίστ στο πιάνο τον διακεκριμένο απόφοιτο του Τμήματος, Κωνσταντίνο Δεστούνη.

Στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου Τελετών θα παρουσιαστεί έκθεση 30 ιστορικών φωτογραφιών από την 60χρονη πορεία του Πανεπιστημίου, ενώ θα διατίθεται και το Επετειακό Λεύκωμα.