Δανειολήπτης έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο περιμένοντας... μια απάντηση από την Επιθεώρηση Δικαστηρίων και τον πρόεδρο του Εφετείου Θεσσαλονίκης, για δικαστική απόφαση που είχε βγει εις βάρος του!


Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος προσθέτοντας πως, άλλα δύο μέλη του  έχουν προσφύγει για τον ίδιο λόγο και, παρά το ότι πέρασε ένας χρόνος από την αναφορά τους, απάντηση δεν έχουν πάρει!

Στην καταγγελία του αναφέρει πως "έχει διαπιστώσει επανειλημμένα ότι υπάρχουν δικαστές που εκδίδουν αποφάσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την εθνική και κοινοτική νομοθεσία". Οι τρεις προσφεύγοντες (ανάμεσά τους και ο θανών) κατήγγειλαν "τη μη συμμόρφωση συγκεκριμένων δικαστών με την κείμενη νομοθεσία" καθώς "εξέδωσαν αρνητικές δικαστικές αποφάσεις κατά των δανειοληπτών".

"Οι παραπάνω αναφορές κατατέθηκαν πριν ένα χρόνο και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, ενώ έναν από τα τρία μέλη του Συλλόγου που προχώρησαν στις καταγγελίες έχει αποβιώσει, χωρίς να πάρει απάντηση. Όπως διαπιστώνουμε, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμη δεν έχουν εξεταστεί οι αναφορές από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης. Άγνωστο το γιατί", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - καταγγελία.  

"Έτσι αντιλαμβάνεται ο υπουργός Δικαιοσύνης την λειτουργία του κορυφαίου αυτού θεσμού; Με το να πεθαίνουν άνθρωποι περιμένοντας να ασχοληθεί κάποιος με την υπόθεσή τους;", αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

Ακόμη, επισημαίνει ότι "ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει την υποχρέωσή να παρεμβαίνει, θεσμικά, για περιπτώσεις που αφορούν δικαστές οι οποίοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους. Κατά το Σύνταγμα, είναι ο αρμόδιος υπουργός που μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης".