Πινγκ - πονγκ δηλώσεων, πριν από λίγη ώρα στα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, δημάρχου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.


Αρχικά ο δήμαρχος δήλωσε πως "με τον υπουργό, σήμερα, εδώ, δεν είμαστε ως αντίπαλοι", για να απαντήσει ο κ. Σπίρτζης πως "ποτέ δεν ήμασταν αντίπαλοι, απλά έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις".

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης. Κι ενώ ο κ. Κυρίζογλου προχωρούσε για να πάρει, κι αυτός, τη θέση του στο πόντιουμ, κλήθηκε να μιλήσει ο... υπουργός. Ο δήμαρχος έκανε το σταυρό του λέγοντας «Που γίνονται αυτά»!

Ο Χρ. Σπίρτζης σταμάτησε το λόγο του, παρέδωσε το βήμα στον δήμαρχο και, μετά το σύντομο χαιρετισμό του, πήρε ξανά το λόγο. Μάλιστα, ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου κάνοντας λόγο για ευθύνες του τοπικού Δήμου.

Εδώ ήρθε η... νέα έκρηξη Κυρίζογλου. Αντέδρασε αμέσως υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή στο κράτος κι όχι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο τέλος... κόπηκε η κορδέλα κι ο δρόμος αποδόθηκε στην κυκλοφορία. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η υπόγεια διάβαση πεζών θέλει... δουλίτσα ακόμη.