panathinaikos_apollon_smyrnis_5_1_makenta_20181124_01

Ο “παιδικός σταθμός” – Παναθηναϊκός συνάντησε στην πορεία του τον πρώτο υποψήφιο για υποβιβασμό Απόλλωνα Σμύρνης και τον συνέτριψε με 5-1.



Για να καταλάβετε τη διαφορά των ομάδων, αρκεί να πούμε ότι ο πιο καλός παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν ο… γέρων Σικαμπάλα, που απέδειξε πως δεν ξέχασε την μπάλα όταν πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Απόλλωνα.


Η ομάδα του Δώνη ήταν σαφώς καλύτερη από την αρχή ως το τέλος και δίκαια έφθασε στην άνετη νίκη. Κι ας στηρίχθηκε εκεί στο 45’ από τον διαιτητή, όταν το “στραγάλι” αγνόησε… δύο πέναλτι στην ίδια φάση (ειδικά η απόκρουση με το χέρι του Οικονόμου στο σουτ του Σικαμπάλα έβγαζε μάτια).


"Φθηνά γκολ δεχτήκαμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος μας έβγαλε γρήγορα από το παιχνίδι", δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Μαντζουράκης, ενώ ο Δώνης έλεγε ότι “είχαμε καλή διάθεση,  παίξαμε καλά κατά διαστήματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δυσκολέψει αρκετές ομάδες. Μπήκαμε επιθετικά, ήμασταν δημιουργικοί και κάναμε το ματς πιο εύκολο”


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 15'-41' Μακέντα,  58' Κουρμπέλης, 62' Ινσούα, 92' Γιόχανσον/67' Σικαμπάλα

Δοκάρια: – / -


Διαιτητής:  Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς) Βοηθοί:  Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας), Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας) 4ος: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: 55' Κάτσε/76' Κονέ

Κόκκινες: – / -


Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66' Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης (60' Στάικος), Κάτσε, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (76' Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46' Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (69' Ντούρσο), Ζοαο Πεδρο (63' Ακόστα), Ελ-Χέλβε.