Δυο σημαντικοί αθλητικογράφοι, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αθλητικό Τύπο, έφυγαν, σήμερα, από τη ζωή: Ο Ανδρέας Μπόμης κι ο Νίκος Αντωνιάδης.


Τον Ανδρέα Μπόμη, γνωστό εφημεριδά, είχε γνωρίσει το ευρύ κοινό στην τηλεόραση του ΕΙΡΤ (εποχή... προ ΕΡΤ), όταν παρουσίαζε ένα πρωτοποριακό, για την εποχή του, αθλητικό παιχνίδι, με παίκτες στο στούντιο, που έπρεπε να αναγνωρίσουν αθλητές, προπονητές και να μαντέψουν το αποτέλεσμα μιας φάσης. Νικήθηκε, σε ηλικία 80 ετών, από τον καρκίνο...

Ο Νίκος Αντωνιάδης μας συνόδεψε και μας ξενάγησε σε κορυφαίες διοργανώσεις του στίβου, αφού αυτή ήταν και η μεγάλη του αγάπη. Νικήθηκε, σε ηλικία 68 ετών, από τον καρκίνο...

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Μπόμης

Ο Ανδρέας Μπόμης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1938. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1958 ως συντάκτης ύλης στο περιοδικό «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Το 1959 πηγαίνει στην «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ενώ από το 1960 έως το 1983 εργάζεται στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ». Στην αρχή ως αθλητικός συντάκτης ενώ αργότερα γίνεται αρχισυντάκτης του αθλητικού και τέλος αρχισυντάκτης όλης της εφημερίδας. Το 1983 είναι στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» ως Διευθυντής Έκδοσης ενώ από το 1984 έως το 2000 εργάζεται στο «ΕΘΝΟΣ» ως αρχισυντάκτης, Διευθυντής Σύνταξης και Σύμβουλος Έκδοσης. Διετέλεσε, επίσης, Διευθυντής του περιοδικού «ΕΙΚΟΝΕΣ», ενώ υπήρξε ο εμπνευστής και σχεδιαστής του αθλητικού εντύπου «ΕΘΝΟΣΠΟΡ». Από το 1990 έως το 2000 ήταν επικεφαλής του τμήματος ειδικών εκδόσεων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Εργάστηκε, επίσης, στο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ» ενώ στην τηλεόραση ήταν υπεύθυνος της εκπομπής «ΑΘΛΟΡΑΜΑ» και σχολιαστής της εκπομπής «ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ο Ανδρέας Μπόμης έγραψε και εξέδωσε αθλητικά βιβλία μεταξύ των οποίων είναι: «Ετήσια Αλμανάκ ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου» (1980-1983), Επίτομη έκδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο (1990), Τρίτομο Αλμανάκ του ποδοσφαίρου (1991), «Γκολ 2000, ένας αιώνας ποδόσφαιρο» (1999), «Αυτή είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας και πως φθάσαμε στην Αφρική» (2009). Έως του τέλους του βίου του ήταν μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Τον Φεβρουάριο του 2018 το Μορφωτικό Ίδρυμα σε ειδική εκδήλωση για τους βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ τίμησε και τον Ανδρέα Μπόμη για την μακρόχρονη προσφορά του.

Ο Ανδρέας Μπόμης αφήνει πίσω του μια ζηλευτή καριέρα στη δημοσιογραφία. Εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις για δεκαετίες και υπήρξε δάσκαλος για πλήθος νέων συναδέλφων. Δίδαξε, επίσης, εκτός από τους χώρους της δουλειάς και σε ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας. Ήταν ένας δάσκαλος της δημοσιογραφίας κυριολεκτικά. Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του θα θυμούνται πάντοτε τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, τη φυσική του ευγένεια, το χιούμορ και το αιώνιο χαμόγελο που τον χαρακτήριζαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη λατρεμένη του σύζυγό Μίνα και το γιο του Παναγιώτη, ο οποίος βαδίζει στα ίδια χνάρια συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο που τίμησε το επάγγελμα και δίδαξε ήθος.


Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, στις 15:00, από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων και η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο των Μελισσίων.

Ποιος ήταν ο Νίκος Αντωνιάδης

Ο Νίκος Αντωνιάδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως αθλητικός συντάκτης στο «ΕΘΝΟΣ», το 1981. Το 1982 και παράλληλα με το «ΕΘΝΟΣ» εργάζεται στο «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ». Το 1983 πηγαίνει στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», όπου αργότερα θα γίνει Διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αρχίζει η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Στη δημόσια  τηλεόραση θα παραμείνει έως τη συνταξιοδότησή του. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας κάλυψε και μετέδωσε για την τηλεόραση μεγάλα αθλητικά γεγονότα του στίβου στον οποίο ειδικεύονταν.

Ο Νίκος Αντωνιάδης υπήρξε ένας απόλυτα καταρτισμένος αθλητικός συντάκτης, ο οποίος εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα στον εργασιακό του χώρο. Ευγενής και αποδεκτός από όλους χάραξε την δική του πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία και αφήνει πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συναδέλφους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Βάσω, τα δυο του παιδιά, τους οικείους και τους φίλους του.   


Τα στοιχεία της κηδείας του Νίκου Αντωνιάδη θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση.