[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Φόρουμ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη


Ξεκινά σήμερα το τριήμερο Select Respect Φόρουμ που διοργανώνει το ομώνυμο Δίκτυο με θέμα: «Ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη – κοινωνική ένταξη, διακρίσεις, διαφορετικότητα».

 Το φόρουμ διοργανώνεται στον Πολυχώρο Fix in Art (26ης Οκτωβρίου) στη Θεσσαλονίκη.

Η εναρκτήρια συζήτηση του Φόρουμ έχει θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Εκπαίδευση, την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση του Αποκλεισμού» και εισηγητές θα είναι ο περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, ο καθηγητής του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος και ο Εργασιακός Σύμβουλος Χρήστος Ζούτσος.

Η εργασιακή σύμβουλος και η κοινωνική λειτουργός της ΑΡΣΙΣ Μαρία Κουσκούκη και Ράνια Γιαννοπούλου αντίστοιχα συμμετέχουν στη διοργάνωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Αποκλεισμός ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με προσανατολισμό στην εργασία» (υπεύθυνη Φωτεινή Κελεκτσόγλου) που θα διεξαχθεί κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Φόρουμ.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται το Φόρουμ, στόχοι του οποίου είναι να ανταποκριθεί στην ανάγκη δημόσιου διαλόγου πάνω σε θέματα ένταξης ομάδων που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό, να μοιραστούν οι συμμετέχοντες εμπειρίες και πρακτικές, καθώς και να διαμορφωθεί γέφυρα επικοινωνίας ώστε οι προκλήσεις των διακρίσεων και της μη ανοχής να βρουν γόνιμο έδαφος.
Το Select Respect είναι ένα Δίκτυο οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού.Η ΑΡΣΙΣ είναι από φέτος επίσημο μέλος του Δικτύου ενώ συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect, που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη.Το τριήμερο Φόρουμ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται το Σάββατο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]