Από τον  Απρίλιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017,πέντε κακοποιοί πραγματοποιούσαν κλοπές και ληστείες  στις περιοχές της Καλαμαριάς και της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Η λεία τους να ανέρχεται  στα 74.000 ευρώ.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της  Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών.

Πρόκειται για  τέσσερις άνδρες ηλικίας 39, 36, 45, 37 και μια γυναίκα 60 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η συμμορία  κατηγορείται  για μία ένοπλη ληστεία εντός καταστήματος και μία αφαίρεση τσάντας με την απειλή βίας, καθώς και σε τρεις κλοπές οχημάτων (δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο) τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από τους δράστες εντοπίσθηκε χθες το πρωί  και συνελήφθη στην περιοχή της Πολίχνης ο 36χρονος, για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Από την ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


#Συμμορία#Κλοπές,#Ληστεία