Για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η ετήσια επιστημονική συνάντηση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογών του Ουροποιογεννητικού Συστήματος (IEEOY), σε συνεργασία με τη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. και που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

 Η σχέση ιατρού – ασθενή και πως η τεχνολογία επηρέασε τις ”διαγνώσεις” Στα πλαίσια την τελετής έναρξης, την Παρασκευή 23/11/2018 και ώρα 9:30 μ.μ. με σχολιαστή τον κ. Ματάμη - Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. "Παπαγεωργίου" και ταυτόχρονα Συντονιστή Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. "Παπαγεωργίου".

Το Συνέδριό αυτό αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για την κοινωνία της πόλης μας όσο και για την πανελλήνια ουρολογική κοινότητα και όχι μόνο. Το φετινό Συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τις νεότερες και ταχύτατες εξελίξεις σχετικά με τον καρκίνο του ουροθηλίου, ο οποίος αποτελεί την 9η συχνότερη μορφή καρκίνου διεθνώς. Θα γίνει εκτενής αναφορά στις εξελίξεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια, σε νέα πρωτόκολλα και μεθόδους, τόσο σε απεικονιστικό όσο και σε χειρουργικό επίπεδο, με ιδιαίτερο βάρος τόσο στην βασική όσο και στην κλινική έρευνα. Χαρακτηριστικά του θα είναι – όπως έχει καθιερωθεί – η διαδραστικότητα, οι αντιπαραθέσεις και η μεταλαμπάδευση των πλέον επίκαιρων δεδομένων για τον καρκίνο του ουροθηλίου από νέους, πλην όμως καταξιωμένους συναδέλφους. Ενεργή συμμετοχή των τελειόφητων της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ.

“Η απόφαση της ενεργούς εμπλοκής των φοιτητών στο εγχείρημα αυτό αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο αισθάνομαι ότι κερδίσαμε, αφού η συμμετοχή των εν δυνάμει συναδέλφων είναι κάθε χρονιά εξαιρετικά ενθουσιώδης, ουσιαστική και αποτελεσματική”, τόνισε ο κ. Ιωαννίδης Σταθερά σημαντική συμβολή των εργασιών του Νοσηλευτικού Ουρολογικού Συνδέσμου στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου, οι οποίες θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο σε παράλληλη εκδήλωση το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, με διαλέξεις και παρουσιάσεις επαγγελματιών υγείας υψηλού κύρους, ισάξιες ανάλογων διεθνών διοργανώσεων.

Τέλος θα δοθεί η ευκαιρία να ακουστούν, στο πλαίσιο δύο δορυφορικών συμποσίων, όλα τα τελευταία δεδομένα για τη διαχείριση του μεταστατικού ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη καθώς και της σεξουαλικής λειτουργίας των ανδρών που πάσχουν από αυτήν, σε ένα σημαντικό και συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο.