Αυξήσεις, με θετική προσωπική διαφορά, θα δουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 600.000 συνταξιούχοι, υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.


Όπως ισχυρίστηκε "χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια που έκανε αυτή η κυβέρνηση και τη σαφή στρατηγική της, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μπει στην επόμενη ημέρα και να μπορούμε να διαμορφώνουμε πολιτικές σε καθεστώς οικονομικής ελευθερίας και οικονομικής κυριαρχίας".

Αναφερόμενη στο "χρέος" όπως χαρακτηριστικά είπε, της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον λαό, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε: "Το χρέος αυτό το υπηρετούμε με τον νόμο που πέρασε χθες από τη Βουλή για τη μείωση των εισφορών σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που υλοποιήσαμε στη χώρα από την 21η Αυγούστου, με την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019 και την κατάργηση του λεγόμενου ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους, με την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων για το 2019 και αντιθέτως την αύξηση σε 600.000 συνταξιούχους και την ενίσχυση μισθών, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια".

Εξαπέλυσε πυρά απέναντι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι "αυτά τα δεδομένα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν οι δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος, οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια και ποτέ δεν κατάφεραν να τη βγάλουν από αυτά, οι δυνάμεις που τη βύθισαν στην ύφεση και τη λιτότητα".

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου η ελληνική οικονομίας κινείται πλέον σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης και παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για έξι συνεχόμενα τρίμηνα,  ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί επί της κυβέρνησης είναι περισσότερες από 300.000 και η ανεργία μειώθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, στο 18,9%!

Αναφερόμενη στο σχέδιο της ΝΔ, σημείωσε ότι "παρέχει κίνητρα στους επιχειρηματίες και θέτει υπό αίρεση τα εργασιακά δικαιώματα. Το οκτάωρο και τη σταθερή απασχόληση τα θεωρεί ξεπερασμένα. Υπόσχεται ασφαλιστικό Πινοσέτ - που αφήνει εκτεθειμένους ασφαλισμένους και συνταξιούχους και παραδίδει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.Εκχωρεί τις δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες, θέλει αναλογία 1/5 στις προσλήψεις στο δημόσιο και απόλυση συμβασιούχων. Περικόπτει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για την προστασία μόνο της ακραίας φτώχειας. Υπόσχεται μείωση φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις".

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι "μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στέκεται στα πόδια του, έχει καταστεί πλεονασματικό και μακροπρόθεσμα βιώσιμο και είναι χάρη σε αυτή την ευρωστία του που καταφέραμε να αποκρούσουμε τελικά και τις μειώσεις στις συντάξεις το 2019".

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για καταστροφολογία, ψεύδος και υπονόμευση της υπονόμευσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. “Όπως για καθετί δημόσιο, έτσι και για την κοινωνική ασφάλιση, η ΝΔ εργαζόταν και εργάζεται πυρετωδώς για την υπονόμευση της. Το ίδιο κάνει για τη δημόσια υγεία, το ίδιο για την παιδεία", είπε.

Αναφερόμενη στα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, είπε πως ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, μέρος των οποίων είναι τα παραπάνω, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους.