Μετά την κατάσχεση διαβατηρίου που διέταξε το δικαστήριο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ για τον Ροναλντίνιο και τον αδελφό του Ασίς, ένοχοι επειδή δεν πλήρωσαν πρόστιμο για οικοδομικές παραβάσεις, αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου είναι ε κακή οικονομική κατάσταση.

Τουλάχιστον αυτό λένε οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους στη Βραζιλία, υποστηρίζει το UOL Esporte. Για την είσπραξη του προστίμου, λόγω μιας καταδίκης το 2015, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, οι Αρχές της Βραζιλίας μπήκαν στους λογαριασμούς, βρίσκοντας - περίπου - 24,63 ρεάλ, δηλαδή κάτι λιγότερο από έξι ευρώ.

Ο αριθμός αυτός, όμως, φαίνεται ασυμβίβαστος με το βιοτικό επίπεδο του πρώην πρωταθλητή των Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Φλαμένγκο. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Ροναλντίνιο ταξίδεψε στην Κίνα και στην Ιαπωνία για διαφημιστικές υποχρεώσεις του.

Τον τελευταίο καιρό, επίσης, βρέθηκε σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, όπως φαίνεται στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ η Nike ξεκίνησε μια σειρά παπουτσιών με το όνομά του, η οποία, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη της Βραζιλίας, θα έπρεπε να του αποφέρει σημαντικά έσοδα.