[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δωρεάν παρακολούθηση παραστάσεων του ΚΘΒΕ, για 16.000 μαθητές


Με το πολυαγαπημένο έργο της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» ανοίγει , η αυλαία για το φετινό πρόγραμμα θεατρικής παιδείας και αγωγής στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Συνολικά φέτος 16.000 μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γοητευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, παρακολουθώντας εντελώς δωρεάν εξαιρετικές παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε., με τα έξοδα να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το ταμείο του δήμου.

Πρόκειται για την  ιδέα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη που τέθηκε πριν τέσσερα χρόνια σε εφαρμογή σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΘΒΕ, «για να φέρουμε», όπως τονίζει ο δήμαρχος, «τον πολιτισμό στην εκπαίδευση και την εκπαίδευση στον πολιτισμό». 

Χάρη στο πρόγραμμα, το οποίο φέτος επεκτάθηκε και στον τομέα της μουσικής με τη δωρεάν παρακολούθηση παραστάσεων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, δεκάδες χιλιάδες μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, έχουν ήδη παρακολουθήσει με τεράστιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό δωρεάν θεατρικές παραστάσεις της κρατικής σκηνής στη βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα, μετά την παράσταση είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους συντελεστές της και να μυηθούν βαθύτερα στην τέχνη του θεάτρου, δυνατότητα που διευρύνεται με την -από την περσινή χρονιά- επέκταση του προγράμματος στα σχολεία, τις τάξεις των οποίων επισκέπτονται ηθοποιοί του ΚΘΒΕ και παρουσιάζουν διαδραστικά θεατρικά δρώμενα.

Η φετινή πρεμιέρα του προγράμματος για τη νέα σχολική και θεατρική περίοδο 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 10.30 π.μ., με τους συνολικά 650 μαθητές των 3ου – 6ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών, 8ου – 10ου – 11ου Νηπιαγωγείων Νεάπολης και 3ου Νηπιαγωγείο Νεάπολης να επισκέπτονται το Βασιλικό Θέατρο για να παρακολουθήσουν το σπουδαίο έργο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» από το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 619 μαθητές από τα 14ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, 1ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 6ο Νηπιαγωγείο Πεύκων, 3 – 6ο – 14ο Νηπιαγωγεία Συκεών, 2ο Δημοτικό Συκεών, 10ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 10ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 7ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης, 4ο Νηπιαγωγείο Συκεών, 12ο Νηπιαγωγείο Συκεών, ενώ την παράσταση θα παρακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συνολικά 6.000 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του δήμου.

Παράλληλα, την επόμενη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, ξεκινούν οι παραστάσεις της νέας παραγωγής της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών που θα παρακολουθήσουν συνολικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συνολικά 5.600 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου.

#ΚΘΒΕ,#Συκιές,#Μαθητές
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]