Πιο... αστεία μέτρα τάξης δεν πρέπει να είδε η Θεσσαλονίκη σε πορεία για το Πολυτεχνείο. Μετά την πορεία κουκουλοφόροι μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την περιοχή από το ΑΠΘ ως το παλιό 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τους αστυνομικούς κυρίως σε ρόλο παρατηρητή.


Έκπληκτοι, δημοσιογράφοι που κάλυπταν την πορεία -άρα και τα επεισόδια- είδαν τους άνδρες των ΜΑΤ να βρίσκονται, κατά το σχεδιασμό, μέσα στον περίβολο της ΔΕΘ, γύρω από το Παλέ Ντε Σπορ, με τις καγκελόπορτες... κλειστές! Οι κουκουλοφόροι, με κάθε άνεση, πλησίαζαν όσο ήθελαν από την έξω πλευρά, πετούσαν εκρηκτικές μολότοφ στο χώρο της ΔΕΘ κι απομακρύνονταν χωρίς πρόβλημα!

Την ίδια ώρα ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά των διμοιριών των ΜΑΤ. Μετά από την πρώτη... επιδρομή, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χημικά και κρότου λάμψης. Το κέντρο της πόλης πνίγηκε στα δακρυγόνα και οι πολίτες σε μια μεγάλη έκταση έτρεχαν να... γλιτώσουν.

Φυσικό επακόλουθο ήταν και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτή του φωτορεπόρτερ του Intime Δημήτρη Τοσίδη, με τον αστυνομικό των ΜΑΤ που προσπαθεί να σώσει συνάδελφό του μέσα από τις φλόγες(πάνω).

Αποτέλεσμα όλου αυτού του χαμού 14 προσαγωγές, όμως από όλους αυτούς που πέρασαν τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μόνον ένας συνελήφθη και οι υπόλοιποι, που καθώς φαίνεται δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ένας και μοναδικός συλληφθείς (η απόδοση των μέτρων τάξης που υιοθετήθηκαν ήταν... φανταστική) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.