Χωρίς ταξί για 12 ώρες θα μείνει η Θεσσαλονίκη λόγω της πανελλαδική στάση εργασίας  που θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, οι ιδιοκτήτες Ταξί από τις 04:00 τα ξημερώματα μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Όπως τονίζουν από το 2011 ο κλάδος μας διάγει έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης«Στο Υπουργείο Μεταφορών πιστώνεται η δημιουργία αυτού του σύγχρονου πλαισίου που αντανακλά στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί αστικής μεταφοράς.

Οι διαμεσολαβητικές εφαρμογές που δραστηριοποιούνται στη διασύνδεση επιβατών και οχήματος, σαφώς και δεν κατατάσσεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας, αλλά σε αυτές που άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στην αστική μεταφορά», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά τα αιτήματα τους:

«Άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις Ελεγκτικές Αρχές. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.Άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς.Άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης θα είναι παρόν σύσσωμο στο δικαστήριο όλα τα στελέχη των Δ.Σ. των Ρ/Τ διότι είναι κατά της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών δράσεων».


#Ταξί,#Θεσσαλονίκη,#Στάση Εργασίας