"Το Τελλόγλειο επιτελεί κυριολεκτικώς εθνική αποστολή", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης "Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη" στο Τελλόγλειο.
Αναφερόμενος στη σημερινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η μέρα του ξεκίνησε με επίσκεψη στο Ζέιτενλικ, το κοιμητήριο όπου κείνται 20.500 νεκροί στρατιώτες που πολέμησαν από κοινού με τις συμμαχικές δυνάμεις της Αντάντ. Με αφορμή, μάλιστα, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τόνισε ότι «θα πρέπει να αναλογιστούμε αν τελείωσε εκείνος ο πόλεμος». Επίσης, «ας θυμηθούμε και ποια διδάγματα βγάλαμε στη συνέχεια. Δεν βγάλαμε τα διδάγματα που έπρεπε. Για αυτό φτάσαμε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βγάλαμε τα διδάγματα που έπρεπε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε.


Ομιλητές στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν ο πρόεδρος του Δ. Σ. του Τελλογλείου πρύτανης του Α. Π.Θ. Περικλής Μητκας, ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray, ο διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών Alexandre Farnoux και η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Γουλάκη Βουτυρά.

(κείμενο Χρύσα Νάνου- φωτογραφίες Νώντας Στυλιανίδης)

#Τελλόγλειο #Στρατιά_της_Ανατολής


@σίσση βασιλειάδου