Στην πλατεία Αριστοτέλους παραμένει τις τελευταίες μέρες ομάδα προσφύγων από το Ιράκ και το Ιράν, έχοντας μετατρέψει, ουσιαστικά, σε... hot spot το σημείο απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.


Οι πρόσφυγες δηλώνουν πως περιμένουν να... συλληφθούν, ώστε να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο!

Το θέμα, με βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και μαρτυρίες προσφύγων, δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα voria.gr. Στις μαρτυρίες τους, οι πρόσφυγες αναφέρουν ότι ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να φύογουν από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, επειδή οι συνθήκες δεν ήταν καλές: Δεν έφθαναν τα κρεβάτια για όλους, ούτε το φαγητό.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά πρόσφατα είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα ένας πρόσφυγας να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.

Ανακοίνωση Ζέρβα κατά Μπουτάρη

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, πριν δύο μέρες, ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει "απαράδεκτες και τριτοκοσμικές" τις εικόνες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και προσθέτει πως "η κεντρικότερη πλατεία της πόλης, στη μακρά πορεία υποβάθμισής της, μετατρέπεται τώρα σε προσφυγικό camp.Η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης έχει καταντήσει ένας άμορφος και αντιαισθητικός χώρος – και όχι μόνο εξαιτίας των μεταναστών".

Εγκαλεί το δήμο Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας πως "οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο χώρο και μία στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία. Αντί να παίρνει δάνεια και να σχεδιάζει αναπλάσεις αμφιβόλου αποτελέσματος, όφειλε να συντηρεί τους υφιστάμενους, όπως της Νέας Παραλίας αλλά και να παρέμβει και να συνδράμει ώστε να βρεθούν λύσεις που δεν θα δημιουργούν τέτοιες εικόνες".

Ζητά, τέλος, "να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα της Πλατείας Αριστοτέλους, οι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένο περιβάλλον όπου και θα είναι δυνατή η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τροφής σε συνθήκες στοιχειωδώς ανθρώπινες και οι άνθρωποι της πόλης να συζητήσουμε για το μέλλον της Πλατείας Αριστοτέλους".

#Μετανάστες #Πλατεία_Αριστοτέλους