Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάρτη


Μαίνεται, εκτός ελέγχου, ως αυτήν την ώρα (11.45) η πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες, στη Σάρτη Χαλκιδικής, κοντά στον Αρμενιστή.


Οι φλόγες έχουν φουντώσει, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, που δυσχαιραίνουν το έργο της κατάσβεσης. 

Οι κάτοικοι της Σάρτης βρίσκονται οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους, σε αναμονή, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εκκενωθεί το χωριό.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί, από το πρωί, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ενώ πριν λίγο άρχισε ρίψεις κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Επίσης επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχύσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί δύναμη 60 πυροσβεστών.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, δήλωσε στο Πρακτορείο FM ότι  «η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη [...], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας».

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

Σχόλια