Κι επίσημα, πλέον, προστέθηκε άλλος ένας υποψήφιος σε αυτούς της Κεντροδεξιάς, για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας σε μια γεμάτη αίθουσα έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του συνδυασμού και το σήμα.


Η κίνηση του κ. Ζέρβα θα έχει τον τίτλο "Ναι στη Θεσσαλονίκη" και για σήμα το γλυπτό του Ζογγολόπυλου "Ομπρέλες", που έχει γίνει σύμβολο της Νέας Παραλίας. «Ναι στη Θεσσαλονικη γιατί επιτέλους πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβας.

Στην αίθουσα πέρα από πολλούς Θεσσαλονικείς βρέθηκαν και γνωστοί, για την εμπλοκή τους στα δημόσια πράγματα. Όπως η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Αρκετά ήταν και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας  που παραβρέθηκαν, όπως ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Μηνάς Σαμαρτζίδης, αλλά και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρ. Μάτης, η αδελφή της συζύγου του οποίου κατεβαίνει στις εκλογές με... άλλο ψηφοδέλτιο (αυτό του Μάκη Κυριζίδη και την παράταξη "Θεσσαλονίκη Θετικά").

Βρέθηκαν, ακόμη, εκεί οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αβαρλής (εκλεγμένος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ανοικτή Πόλη") και Ανδρ. Κουράκης (εκλεγμένος με την "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη).

Παραβρέθηκαν και γνωστοί Θεσσαλονικείς που ασχολούνται με τα κοινά, όπως η Ιωάννα Κοσμοπούλου, κόρη του αείμνηστου δημάρχου Ντίνου Κοσμόπουλου, γνωστή για τις παρεμβάσεις της στα σόσιαλ μίντια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. 

Τι είπε

Στην ομίλα του ο ανέδειξε τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του καθώς και τους προγραμματικούς άξονες της νέας προσπάθειας.  Αναφέρθηκε επιγραμματικά στην προσωπική του πορεία και σε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον συνδέουν με την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκα, εδώ σπούδασα, εδώ εργάστηκα, εδώ ζω, και απ΄ ό,τι φαίνεται εδώ θα γεράσω», είπε.

Αναφέρθηκε έμμεσα στις σχέσεις του με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη επισημαίνοντας πως όταν διαφώνησε, όταν εντόπισε απόκλιση από μια πορεία αρχών και σειρά λαθών διαφώνησε ανοιχτά και αποχώρησε. «Δεν υπολόγισα κόστος - ποτέ για μένα δεν ήταν αυτοσκοπός η καρέκλα - Δεν μπήκα άλλωστε σε αυτή την υπόθεση για να αποκομίσω οφέλη» ήταν η αποστροφή του λόγου του.

Ακολούθως άσκησε κριτική και αναζήτησε ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της πόλης η οποία έχει σοβαρά προβλήματα, υστερήσεις και μια γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης και απαισιοδοξίας. Απευθύνθηκε στο ακροατήριο ρωτώντας τους παρευρισκόμενους πώς προσέγγισαν και το χώρο της εκδήλωσης και τι εικόνες αντίκρισαν σε αυτή τη διαδρομή, θέλοντας να καταδείξει μία σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας όπως οι μετακινήσεις, η προσπελασιμότητα για τους συμπολίτες με κινητικές δυσκολίες, η έλλειψη πρασίνου, ελεύθερων δημόσιων χώρων  και αισθητικής.

«Επιστρέφοντας από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη δε νιώθουμε μία πικρία μέσα μας; μήπως όταν επιστρέφουμε από την Αθήνα, δεν ζηλεύουμε τις υποδομές της; Αυτά τα επισημαίνω, όχι με κάποιο αίσθημα τοπικισμού, ούτε με ξεπερασμένες αντιλήψεις  περί αθηνοκεντρικού κράτους  αλλά με αίσθημα αυθεντικού ενδιαφέροντος» τόνισε.

Παρά την κριτική προς τις προηγούμενες διοικήσεις της πόλης επισήμανε πως δεν μηδενίζει το έργο κανενός διότι στόχος της δικής του προσπάθειας είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την πόλη. Αναφέρθηκε σε ό,τι θεωρεί επιτυχημένη παρακαταθήκη των προηγούμενων κάνοντας άνοιγμα σε ανθρώπους που τις υπηρέτησαν.

Αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών και το ζήτημα με το όνομα της Μακεδονίας. «Η γραφή στα μάρμαρα αιώνων δεν αλλάζει. Δε νιώθω κάτοικος της Νότιας Μακεδονίας αλλά περήφανος Μακεδόνας», τόνισε και καταχειροκροτήθηκε.

Ανέφερε ορισμένα προγραμματικά σημεία της πρότασής του με την υποσημείωση ότι η διαδικασία κατάρτισης ενός ρεαλιστικού προγράμματος είναι μία διαδικασία ανοιχτή και πως επιθυμεί τη συμμετοχή τόσο των στελεχών όσο και της κοινωνίας των πολιτών – καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα είναι ήδη έτοιμα για να υποδεχθούν προτάσεις και συνεισφορές.

Έδωσε στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική διεύθυνση του site της προεκλογικής του καμπάνιας (www.naistithessaloniki.grτονίζοντας πως στόχος του είναι να ενσωματώσει καινοτομία και τεχνολογικά μέσα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τα social media.

Αμέσως μετά την ομιλία του κάλεσε τον κόσμο να πιει στον χωρο του ξενοδοχείου ένα κρασί «κυρ Γιάννη». «Ο δήμαρχος ξέρει να κάνει καλό κρασί του εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει» σημείωσε με νόημα.