[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πως οι αλγόριθμοι διευκολύνουν την ζωή μας

Πόσα ορθογώνια κουτιά συσκευασίας χωράνε σε ένα στρογγυλό κοντέινερ; Πώς επιτυγχάνεται η χωροθέτηση ανεπιθύμητων εγκαταστάσεων; Πώς μπορεί να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ένα πρόγραμμα σχολικής μονάδας; Ποιες είναι οι βέλτιστες διαδρομές για την αποκομιδή απορριμμάτων σε μια πόλη;

Λύσεις σε σύνθετα ερωτήματα όπως τα παραπάνω, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου στη μεθοδολογία «Αναζήτηση Μεταβλητής Γειτνίασης» Variable Neighborhood Search (ICVNS 2018), που συνδιοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την με επιτυχία σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Σιθωνία Χαλκιδικής, συνδιοργανώθηκε από κοινού από το EURO Working Group on Metaheuristics (EWG EU/ME), το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και το εργαστήριο Υπολογιστικών Μεθοδολογιών και Επιχειρησιακής Έρευνας (CMOR Lab) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του συνεδρίου, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Άγγελος Σιφαλέρας,

«Το συνέδριο αφορούσε σε μεθευρετικούς αλγορίθμους επίλυσης προβλημάτων βελτιστοποίησης. Ήταν διεπιστημονικό και συμμετείχαν σε αυτό 50 επιστήμονες από 15 διαφορετικά κράτη. Εκτός από την Ελλάδα, οι ειδικοί προέρχονταν από την Αλγερία, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, το Μαρόκο, την Ουρουγουάη, την Πολωνία, τη Σερβία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν 10 συνεδρίες με παρουσιάσεις εργασιών, ενώ για την έναρξή του προσκαλέσαμε τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές από Αμερική, Καναδά, και Ισπανία, για να ανοίξουν τις εργασίες με τις ομιλίες τους.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]