Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών συνελήφθη με την κατηγορία της δωροληψίας καθώς σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών ζητούσε ανταλλάγματα προκειμένου να τους "περάσει" από τα μαθήματά του.
 


Μάλιστα, ως συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης, στους οποίους έστελνε τους φοιτητές για να... αποκτήσουν γνώσεις!

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών συλληφθέντων, ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, έβαζε στις εξετάσεις θέματα εκτός ύλης, οι φοιτητές δεν περνούσαν το μάθημα και άρχιζε η... συναλλαγή: Ο καθηγητής ζητούσε από τους φοιτητές είτε να κάνουν την... πρακτική τους σε συγκεκριμένο επαγγελματικό γραφείο, είτε να παρακολουθούν μαθήματα στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.

Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι, στην περίπτωση των φοιτητριών, ο καθηγητής ήταν... ψυχοπονιάρης: Αντί για χρήματα ζητούσε "άλλα" ανταλλάγματα!

Η αστυνομία έστησε επιχείρηση και αρχικά συνέλαβε έναν από τους ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου, την ώρα που έπαιρνε χρήματα από φοιτητή. Στη συνέχεια συνελήφθησαν ο συνιδιοκτήτης και ο καθηγητής. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και γραφεία των φροντιστών και του καθηγητή και βρέθηκαν στην κατοχή τους 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια στην πράξη αυτή, σε βαθμό κακουργήματος.

Φροντιστές και καθηγητής θα οδηγηθούν, αύριο, στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.