Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Με τον ΠΑΟΚ που αποδεδειγμένα είναι καλύτερος ως ομάδα να κερδίζει δίκαια (1-2) και να καταγράφει άλλη μια σπουδαία νίκη σε ντέρμπι, που τον φέρει στην κορυφή με 1 βαθμούς. 

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Οι "ασπρόμαυροι" έλεγχαν το μάτς καλύτερα, κυκλοφόρησαν τη μπάλα με ανεση κυρίως στο Α΄μέρος,ενω ακόμη και όταν ο γηπεδούχος προηγήθηκε, ήταν εμφανές, ότι κάποια στιγμή η μηχανή του ΠΑΟΚ θα έπαιρνε μπροστά. Και δείγμα μιας άριστης διαχείρισης του αγώνα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν η αντίδραση τους, μετά την αρχική ψυχρολουσία του τέρματος με το καλημέρα του ματς από τους γηπεδούχους. Όσο περνούσε η ώρα οι χειριστές του Λουτσέσκου έπαιρναν την τύχη του ματς στα χέρια τους. 
Μετά την ισοφάριση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρίγιοβιτς (σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα), ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη των γηπεδούχων
Θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς από το Α΄ημίχρονο, όταν ο Πέλκας και ο Ζαμπά ξόδεψαν δυο μεγάλες φάσεις για να σκοτώσουν τον γηπεδούχο. Ο Λουτσέσκου πολύ σωστά έριξε στο ματς τον Ουάρντα, που έδωσε φρεσκάδα από την αριστερή πλευρά. Και μάλιστα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή στο γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ καθώς διανύει το μισό γήπεδο πριν βγάλει στον Ελ Κατουρί, ο οποίος σέντραρε για να τσιμπήσει τη μπάλα ο Πριγιοβιτς και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι με τα δυο γκολ που σημείωσε.
Συμπερασματικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ εψαξε με μέθοδο την νίκη, και έδειξε πως είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και δικαίως οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.

ΣΣ1

Ο Πασχαλάκης κράτησε είναι αλήθεια τον ΠΑΟΚ ζωντανό με την απόκρουση του πέναλτι, διορθώνοντας το λάθος του γκολ του Αρη, καθώς θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα. Σαφώς όμως είναι πρωταγωνιστής με το Πρίγιοβιτς.

ΣΣ2

Έχω την εντύπωση πώς ο Ιταλός διαιτητής Ντοβέρι ήταν μέτριος. Σωστά υποδεικνύει το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, καθώς ο Τζανακάκης δεν μαζεύει το χέρι,ενω στο πέναλτι υπέρ του Αρη είναι πολύ αυστηρό, παρά το άτσαλο μαρκάρισμα του Ουάρντα στον Γκάμα, Κατά τ’ άλλα δεν είχε προβλήματα στην τήρηση του πειθαρχικού ελέγχου.