Την ακυρότητα του δημοψηφίσματος των Σκοπίων επικαλείται ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.



Όπως τονίζει, “το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι αυταπόδεικτα άκυρο, αφού σε αυτό ψήφισαν ο  1 στους 3 Σκοπιανούς, παρά την πρωτοφανή διεθνή κινητοποίηση για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή . Η αποτυχία είναι παταγώδης και αναγνωρίζεται από τη μεγάλη  πλειοψηφία του διεθνούς τύπου, η απροθυμία  των Σκοπιανών να εγκρίνουν όσα συμφώνησαν οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ , ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τη συμφωνία, που οδηγεί σε αστάθεια τα Βαλκάνια και συνιστά κλοπή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς από ένα τεχνητό έθνος, το οποίο αποτελείται από βουλγαρόφωνους  Σλάβους, Αλβανούς , Έλληνες, Σέρβους  κλπ”.


Ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει ότι “ειδικώς για την Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια, δεν έχει ληφθεί απολύτως καμία μέριμνα, κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ: Οι Ελληνες ανέρχονται σε 200.000 στο εν λόγω κράτος”, επισημαίνει, επικαλείται δηλώσεις του τότε προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ που έκανε λόγο για “100.000 πολίτες Ελληνικής καταγωγής" και προσθέτει:


“Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για τα στοιχειώδη δικαιώματα των 200.000 Ελλήνων στα Σκόπια, δεν διδάσκονται την μητρική γλώσσα τους και διαμαρτύρονται με κάθε τρόπο για την εγκατάλειψή τους”.


Ζητά, τέλος, να υπάρξει μέριμνα για όλους αυτούς.