Διήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Οκτωβρίου 2018, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων:
• Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων
• Εργαστήρια (Workshops) εκμάθησης αρχαίων μουσικών οργάνων (λύρας & τυμπάνου/ μπεντίρ)
• Συναυλίες σωζόμενων πρωτότυπων αρχαίων ύμνων αλλά και σύγχρονης μουσικής με αρχαία ανακατασκευασμένα όργανα
• Διαλέξεις σχετικά με τη μουσική δημιουργία στην αρχαία Ελλάδα
• Διαδραστική περιπατητική ξενάγηση
• Πρωτάθλημα Αρχαίων Ελληνικών επιτραπέζιων παιχνιδιών
«Το Δώρο των Θεών» θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, του ομίλου Πολιτισμού Seikilo και της Οργανοποιίας Αναστάσιος - Luthieros Music Instruments. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό για το σύνολο των εκδηλώσεων.
Επίτιμοι προσκεκλημένοι στη φετινή διοργάνωση είναι η Bettina Joy de Guzman και ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης.
Η Bettina Joy de Guzman είναι ιστορικός, συνθέτρια, μουσικός αρχαίων οργάνων και ερμηνεύτρια αυθεντικής αρχαίας ποίησης. Ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy, ενώ η μουσική της περιλαμβάνεται σε αναρίθμητες συλλογές.
Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης και επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Με 13 προσωπικούς δίσκους, έχει παρουσιασθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Διετέλεσε υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων ΕΡΤ.

#ΤΟ_ΔΩΡΟ_ΤΩΝ_ΘΕΩΝ
@σίσση βασιλειάδου