Την υποψηφιότητα του για τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε και επισήμως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μπήκε, έτσι κι αυτός στο... κάδρο της κεντροδεξιάς, όπου συνωστίζονται μια ντουζίνα υποψήφιοι!


«Δεν έκρυψα πότε τη θέληση μου για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν έχω πρόβλημα να κατέβω υποψήφιος.» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.  Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω μια πόλη "στρας", μια πόλη μεταμφιεσμένη».

Καταφέρθηκε κατά του Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας ότι «η Θεσσαλονίκη θέλει έναν δήμαρχο να ενώνει και να μη διχάζει», προσθέτοντας: «Θέλω για αντίπαλο τον Γιάννη Μπουτάρη. Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος. Τέλος.».

Είπε ότι κατεβαίνει στις εκλογές ανεξάρτητος και είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και προτάσεις, ωστόσο έχει ζητήσει εδώ και λίγες ημέρες συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο... πέμπτος επίσημος υποψήφιος

Ο Ψωμιάδης είναι ο πέμπτος επίσημος υποψήφιος. Πρώτος είχε σπεύσει να δηλώσει την κάθοδό του το παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος Χάρης Αηδονόπουλος. Ακολούθησε η επίσημη κάθοδος του Μάκη Κυριζίδη που είχε πρωτοεμφανιστεί στα Αυτοδιοικητικά πράγματα με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υπό τον Σταύρο Καλαφάτη, στο ψηφοδέλτιο των "Εντάξει". Πριν μερικές ημέρες δήλωσε επισήμως ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος συμμετείχε, στις τελευταίες εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης. Στον δεξιό χώρο φέρεται να ανήκει και ο Βασ. Μωυσίδης, ο οποίος είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής.

Στις... μη επίσημες υποψηφιότητες (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη) περιλαμβάνονται ο Γ. Ορφανός(π. βουλευτής της ΝΔ), ο Σ. Καλόγηρος(τηλεδημοσιογράφος και συνδιοργανωτής συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία), ο Πάρις Μπίλιας (πρόεδρος του ΤΕΕ), ο Γιάννης Νασιούλας, από χθες ακούγεται το όνομα του Δ. Κούβελα (δημοτικού συμβούλου με τους "Εντάξει"), ενώ από σήμερα "παίζει" και το όνομα του Ανδρέα Παπαμιμίκου (π. προέδρου της ΟΝΝΕΔ). Σύνολο 11 -παίζουν και μπάλα αν θέλουν.

Αν μετρήσουμε και τα ονόματα που "έπαιξαν" αλλά οι ίδιοι οι -υποτιθέμενοι- ενδιαφερόμενοι το διέψευσαν (Ζαγοράκης, Ράπτη, Σπυράκη) συν αυτά που δοκιμάστηκαν αλλά δεν θέλουν επάνοδο (Καλαφάτης - Γκουλέκας) έχουμε κανονική ποδοσφαιρική ομάδα.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει αφήσει το παιχνίδι να εξελίσσεται, όμως αν θέλει κάποιος Δεξιός υποψήφιος να συγκεντρώσει ένα ποσοστό που να είναι αξιοπρεπές, θα πρέπει πρώτα να στηρίξει κάποιον άνθρωπο της πόλης (ενδεχομένως κι ένα όνομα που δεν έχει ακουστεί αλλά προέρχεται από την τοπική κοινωνία) κι έπειτα να... ελπίζει να κατέβει ο Γιάννης Μπουτάρης, γιατί το αντιμπουταρικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε υποψήφιο...

Γ. Π.

#Νέα_Δημοκρατία #Ψωμιάδης #Υποψήφιοι