[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Νέες τουρκικές απειλές
«Η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο» καθώς και καμία «ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή», δηλώνει ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και των Κατεχομένων» προειδοποιώντας ότι «η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα εάν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που είναι αντίθετη με τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο» και «δεν θα επιτρέψει ποτέ οποιαδήποτε παρενόχληση σε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας έρχονται μία μόλις ημέρα μετά την τουρκική προειδοποίηση ότι πιθανή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια θα αποτελέσει "αφορμή πολέμου" (casus belli).
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]