Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 31 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επειδή μετέφεραν, με ημιφορτηγό, 29 αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.


Οι 29 αλλοδαποί είχαν περάσει κρυφά τα ελληνοτουρκικά σύνορα, από σημείο του ποταμού Έβρου. Πλήρωσαν αδρά τους δύο αλλοδαπούς για να τους μεταφέρουν, από τα σύνορα, στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στα σύνορα για τα Σκόπια.

Χθες Σάββατο (6/10/2018) το ημιφορτηγό που οδηγούσε ο 31χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στον Κολχικό Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, αλλά εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα. Μετά από σύντομη καταδίωξη, όμως, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγάκι, συνέλανβαν τον οδηγό και τον 36χρονο συνοδηγό και εντόπισαν στην καρότσα τους 29 αλλοδαπούς.

Σε βάρος των δύο μελών του κυκλώματος διακίνησης σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και της απείθειας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

#Μετανάστες #Κολχικό