[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καταγγελία για διπλοθεσία στο δήμο Θεσσαλονίκης
Στην καταγγελία πως μόνιμος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης προσελήφθη παράλληλα και ως έκτακτο προσωπικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης.


Ο κ.Κουράκης μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9Fm" υποστήριξε πως με τη συγκεκριμένη καταγγελία επιχείρησε "να προστατευτεί η διοίκηση και ο υπάλληλος από περιπέτειες που θα έχουν μπροστά τους. Η πολυθεσία στον δημόσιο τομέα απαγορεύεται".

"'Ενας εν ενεργεία μόνιμος υπάλληλος που δουλεύει σε μια διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε τα χαρτιά του και προσελήφθη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνεται διπλό μισθό ενώ απαγορεύεται", είπε ο κ.Κουράκης.

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επικαλούμενος στοιχεία από το Γραφείο Προσωπικού είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως "η διαδικασία είναι σύννομη" και πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών "έκανε χρήση του δικαιώματος του για πολυθεσία λόγω πολυτεκνίας, σύμφωνα με τον νόμο 1256 του '82. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα του γίνει είναι να μην συμπίπτουν οι βάρδιες του, ενώ θα κριθεί εάν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του".

Ο κ. Κουράκης υποστήριξε πως η "διαδικασία δεν είναι σύννομη, όπως λέει η διοίκηση αλλά παράνομη" καθώς η νομοθεσία αφορά "μόνο τους συνταξιούχους πολυτέκνους και όχι τους εν ενεργεία υπαλλήλους".

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]