Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με την μοναδική αστική συγκοινωνία που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, τα αστικά λεωφορεία.


Λίγες μόλις μέρες μετά την μεταφορά συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες με τροπολογία Σπίρτζη, έρχεται η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (είναι ο νέος ΣΑΣΘ, η Αρχή, δηλαδή, που -υποτίθεται ότι- μελετά το συγκοινωνιακό έργο όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε μια πόλη με.. ένα μέσο) δημοσίευσε στη Διαύγεια την κατάργηση μιας σειράς γραμμών: των 2, 3 (ΙΚΕΑ - Ν. Σ. Σταθμός από Εγνατία η πρώτη κι από Τσιμισκή η δεύτερη) και 8 (ΙΚΕΑ - ΚΤΕΛ Μακεδονία μέσω Εγνατίας).

Με την ίδια απόφαση ανακοινώνει  την ίδρυση της γραμμής 101 (ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ, η οποία θα ακολουθεί την παλιά γραμμή 3 έως την Τσιμισκή και θα μεταβαίνει στα ΚΤΕΛ μέσω της 26ης Οκτωβρίου, ενώ θα επιστρέφει από την... παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου) και της γραμμής 102 (ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ, η οποία θα ακολουθεί τη διαδρομή της... υπάρχουσας γραμμής 2)! Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή!

Όσο για την γραμμή 8, απλά... εξαφανίζεται -προφανώς για να βρεθούν λεωφορεία για άλλες γραμμές και να σταματήσει το χάλι της... σαρδελοποίησης επιβατών.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να ακολουθήσει τις αποφάσεις του ΟΣΕΘ! Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι στον ΟΑΣΘ διαφωνούν με τις αλλαγές για τις... αλλαγές. Έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσει δικές τους προτάσεις. Επισήμως, πάντως, ο ΟΑΣΘ δε φαίνεται να αντιδρά, ούτε και να συμφωνεί σ' αυτές τις αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, από κάποιους κατατέθηκε  στη Διαύγεια αίτημα ανάκλησης των αποφάσεων του ΟΣΕΘ -προφανώς από τον ίδιο τον Οργανισμό! 




Η απόφαση του ΟΣΕΘ δε σταματά εδώ: Η γραμμή 5 θα εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Κρήνη - Ν.Σ. Σταθμός μέσω... Εγνατίας (άλλο ένα διπλό λεωφορείο στην Εγνατία τι πειράζει;), ενώ η γραμμή 33 Άγ. Παντελεήμων - Βενιζέλου θα επιστρέφει από την ιδιαίτερα στενή Δελφών.

Στο χωριό μου, έχουν μία παροιμία για όλα αυτά: Στου κασίδη το κεφάλι...

#ΟΑΣΘ #ΟΣΕΘ #Λεωφορεία