Συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ ως αντίδραση στην τροπολογία Σπίρτζη που επιτρέπει να εκτελούν μεταφορικό έργο και οι ιδιώτες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι Θεσσαλονικείς που δεν έχουν τρόπο να πάνε στη δουλειά τους.


Στην πόλη από το πρωί κυκλοφορούσαν μόνον λεωφορεία που κάλυπταν τα δρομολόγια ασφαλείας, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και από τις 7 το απόγευμα ως το τέλος της βάρδιας.  Έτσι, στην πόλη θα κυκλοφορούν λεωφορεία από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το Σαββατοκύριακο (6 και 7 Οκτωβρίου) τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή και καταγγέλλουν - με ανακοίνωσή τους - "τον κατακερματισμό και την εκχώρηση αστικού έργου αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας) σε ΚΤΕΛ και άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών".

Την απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ζητά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και δηλώνει πως στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων

"Το αρμόδιο υπουργείο ας προωθήσει μέτρα προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και ας εγκαταλείψει επιτέλους τις απαράδεκτες πρακτικές του, που δημιουργούν ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει το επιβατικό κοινό" τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Καθώς, όμως, η πόλη διαθέτει μόνον ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, τελικά την κινητοποίηση πληρώνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης -ειδικά όσοι ζουν σε χωριά της υπαίθρου κι εργάζονται στην πόλη- οι οποίοι δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν και ξοδεύουν το μεροκάματο είτε σε ταξί, είτε σε... βενζίνη! Κατά δεύτερον την πληρώνει και η κεντρική αγορά της πόλης, καθώς χθες, μέρα της 24ωρης απεργίας στον ΟΑΣΘ δεν... κουνιόταν φύλλο στα καταστήματα του κέντρου.

#ΟΑΣΘ #Απεργία #Στάση_Εργασίας #ΕΚΘ #Σπίρτζης