[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Παρίστανε τον Εφοριακό και ξάφριζε ηλικιωμένουςΠερισσότερους από 30 ηλικιωμένους  είχε καταφέρει να εξαπατήσει ένας ανδρας 63 ετών στην Θεσσαλονίκη.Την απάτη  κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς στο πλαίσιο πολύμηνης, ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας.Η δράση του ξεκίνησε  από το 2014 έως και το 2018 

Ο κατηγορούμενος  προσποιούμενος τον διευθυντή ή τον προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους και αναφερόμενος είτε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια , αποσπούσε τους αριθμούς των τηλεφώνων τους.

Σε δεύτερο χρόνο σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει, αλλά και το κύρος της υποτιθέμενης θέσης του, ζητούσε "δανεικά" προκειμένου να καλύψει έξοδα συγγενικού του προσώπου που είχε εισαχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του ήταν ότι συχνά άλλαζε εμφάνιση προκειμένου να μην αναγνωρίζεται και με αυτό τον τρόπο να δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας που τον αναζητούσε. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι, με τον τρόπο αυτό ο 63χρονος:

•Εξαπάτησε συνολικά (34) πολίτες,

•αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον (7) άτομα,

•αποκόμισε από την παράνομη δράση του το χρηματικό ποσό των (6.860) ευρώ, ενώ

•αποπειράθηκε να αποσπάσει το επιπλέον χρηματικό ποσό των (9.000) ευρώ.

Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την πιθανή εύρεση κι άλλων παθόντων.

#Απάτη,#Εφορία,#Ηλικιωμένοι

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]