Έχετε μήπως και εσείς φίλες που δεν σας αφήνουν να φύγετε από το σπίτι τους, αν δεν σας δώσουνε ένα γλυκό που φτιάξανε ή τραχανά, αυγά ή λαχανικά από το χωριό;
Έτσι λοιπόν από τον καφέ, βρέθηκα με πράσα από το χωριό και σκέφτηκα να κάνω μια εύκολη τάρτα με πράσα. Συνοδέψτε την με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και καλή σας όρεξη.


ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα για πίτα ή φύλλο σφολιάτας*
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 αυγά
150 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι γραβιέρα
3-4 κλαράκια δυόσμο
3-4 κουτ.σ.λάδι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία ταρτιέρα ή σε φόρμα για κέικ με βάση που βγαίνει, στρώνουμε λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο λάδι και στρώνουμε τα φύλλα μας, ένα-ένα, ρίχνοντας ανάμεσα λίγο λάδι που αλείφουμε με το πινέλο. Στο μεταξύ σοτάρουμε τα πράσα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τα πράσα στην τάρτα μας και απο πάνω το μείγμα του μπολ.Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Περιμένουμε να κρυώσει και μετά σερβίρουμε.

* άν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα, την τρυπάμε με το πιρούνι (για να μην φουσκώσει) και την ψήνουμε άδεια για 20 λεπτά περίπου. Και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
#τάρτα #πράσα #φίλες #foodmoodhttp://foodmood.gr/
@σίσση βασιλειάδου