[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δήμοι δίνουν αναδρομικά και δώρα μετά από δικαστικές προσφυγές
Επαναχορήγηση και αναδρομική καταβολή 13ου και 14ου μισθού, δηλαδή επιδομάτων εορτών και αδείας, αποφασίζουν για τους χιλιάδες υπαλλήλους τους αρκετοί μεγάλοι δήμοι της χώρας.


Ουσιαστικά αναγκάζονται να εφαρμόσουν αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έγιναν δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει, ήδη, χάσει, μία προσφυγή, περίπου 40 υπαλλήλων της ΔΕΠΘΕ (TV100 - FM100), ενώ εκκρεμεί η ομαδική αγωγή άλλων τόσων εργαζόμενων στην Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας. Με δεδικασμένη την πρώτη απόφαση, κανείς στη διοίκηση του Δήμου δεν είναι αισιόδοξος ότι η νέα υπόθεση θα κερδηθεί. Παρόλα αυτά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να κρατήσει σκληρή στάση έναντι των εργαζομένων και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ άφησε να διαρρεύσει ότι θα πληρώνει μόνον με δικαστικές αποφάσεις και δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει, από μέρους της, σε επαναχορηγήσεις.

Όσο για τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο Δήμο δε φαίνονται και τόσο διατεθειμένοι να "τα σπάσουν" με τη διοίκηση. Ως δικαιολογία φέρουν το ότι η ΔΕΠΘΕ είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, άρα υπάρχει "πάτημα" για προσφυγές, ενώ για τον κυρίως Δήμο όχι.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, διάφοροι άλλοι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, βλέποντας πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους να έχουν προσφύγει και να έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια για το θέμα αυτό, ξεκινούν ομαδικές προσφυγές με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν κι εκείνοι το δικαίωμα είσπραξης 13ου και 14ου μισθού, και μάλιστα αναδρομικά.

Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, που ζητούσαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας, εκδόθηκαν στα τέλη του 2016. Εκτοτε το κύμα των προσφυγών στα δικαστήρια, κυρίως, από δημοτικούς υπαλλήλους, για τη διεκδίκηση της επανακαταβολής των επιδομάτων αυτών και της χορήγησής τους αναδρομικά τουλάχιστον για τρία χρόνια, άρχισε να «φουντώνει».

Αιτία το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι που προσέφυγαν έχουν δικαιωθεί και έχουν ήδη επιτύχει την αναδρομική είσπραξη των παροχών αυτών, οι οποίες -σημειωτέον- είχαν καταργηθεί από τα πρώτα χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι δήμοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν αποφάσεις για αναδρομική καταβολή των επιδομάτων αυτών στο σύνολο των εργαζομένων τους, δηλαδή ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Παράλληλα, ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων, καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους, αποφασίζουν πλέον μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια με μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης.

#Προσφυγές #Δήμοι #Εργαζόμενοι #Δώρα #Αναδρομικά

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]