Τη βγαίνουν από... αριστερά στον υπουργό Μεταφορών οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι αντιδρούν στην ανάθεση μέρους του μεταφορικού έργου του Οργανισμού στα ΚΤΕΛ. Πραγματοποίησαν σήμερα συνεδρίαση και με ανακοίνωσή τους τίθενται κατά.


Αφορμή για την αντίδραση στάθηκε  η τροπολογία που κατατέθηκε χθες βράδυ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, με την οποία εκχωρείται, τελικά, το έργο της μεταφοράς από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, για τα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης (δες περισσότερα εδώ).

Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, σήμερα, στάση εργασίας από τις 19.00 ως τη λήξη της βάρδιας και αύριο, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2018 να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία!

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τις "περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Προέδρου του Οργανισμού κ. Στ. Παππά τις προηγούμενες ημέρες", αλλά και την "αιφνιδιαστική κατάθεση εκπρόθεσμης τροπολογίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, η οποία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, για την φιλετοποίηση και εκχώρηση αστικού έργου, αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Θ. (και του ΟΑΣΑ της Αθήνας), σε ΚΤΕΛ ΑΕ. και σε άλλους ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών".

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών "για αυτή την αυταρχική και χωρίς κανένα διάλογο με τους Εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση μιας νομοθετικής ρύθμισης ΠΟΙ,] άπτεται της ζωής και της καθημερινότητας του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας". Διαφωνούν με την "προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν ένα χρόνο κρατικοποιήθηκαν", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούν την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις περιοχές των οποίων το 2003 και το 2011 επεκτάθηκε η αστική συγκοινωνία, "να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες ανακοπής αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης".

Καλούν, επίσης, όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, "να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας, που μόνο αναστάτωση θα προκαλέσει και θα προκαλεί στην καθημερινότητα των πολιτών και στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης".

Να σημειωθεί ότι αποφάσεις αυτού του είδους παίρνει ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) κι ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να τις ακολουθήσει.

#ΟΑΣΘ #Απεργίες #Στάσεις_Εργασίας #Σπίρτζης #ΟΣΕΘ