[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Δημοσκόπηση δίνει αυτοδύναμη Νέα ΔημοκρατίαΔιευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, όμως με δεδομένο -όπως αναφέρει η εταιρία δημοσκοπήσεων την πεντακομματική βουλή και το 28,5% της ΝΔ, τα νούμερα για αυτοδυναμία... δεν βγαίνουν.


Σύμφωνα με την Marc, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18,3%. Αν δούμε την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σκαρφαλώνει» στο 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20%. Η επόμενη Βουλή, βάσει των στοιχείων της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική. Η εταιρία επιμένει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… βλέπει υπό προϋποθέσεις αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, 18,3%, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, η ΧΑ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%. Εκτός  Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ καθώς στη δημοσκόπηση συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 1,2%. Αντίστοιχο είναι το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας ενώ η Ένωση Κεντρώων καταγράφει 2,2%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 24,5% των πολιτών πιστεύει πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις ,έναντι 47,9% που εκτιμά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συμφωνήσει να μειωθούν αργότερα και 22% που εκτιμά ότι θα μειωθούν ούτως ή άλλως.

 Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).

Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να λέει όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, με το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Ακόμα σε ερώτηση ποιος θα έπρεπε να αποχωρήσει μετά τη σύγκρουση από την κυβέρνηση, ο Νίκος Κοτζιάς ή ο Πάνος Καμμένος το 48,5% απαντά και οι δύο, ενώ σύμφωνα με το 59,7% των ερωηθέντων η παραμονή του Π. Καμμένου στην κυβέρνηση, βλάπτει την εικόνα της συνολικά αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσκόπηση το 59,7% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η παραμονή του υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση την βλάπτει ενώ οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, υποστηρίζουν, σε ποσοστό 72,2%, ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές και όχι να σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία με ανεξάρτητους βουλευτές ή βουλευτές άλλων κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της δημοσκόπησης και βάσει της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων, οι ερευνητές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ μπορεί στην επόμενη Βουλή να εκλέγει ακόμη και 160 βουλευτές ενώ η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συρρικνωθεί στις 71 έδρες . Μόνον που, για όσους ξέρουν απλά μαθηματικά (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση) κάτι τέτοιο δεν προκύπτει...

#Δημοσκοπήσεις #Marc #ΑυτοδυναμίαPost A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]