Ο Δήμος Θερμαϊκού, με συντονισμένες κινήσεις προσανατολισμένες στην προληπτική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, η πιθανότητα εκδήλωσης των οποίων αυξάνεται σημαντικά ενόψει χειμερινής περιόδου, εργάζεται με στόχο μια σφαιρική αντιπλημμυρική θωράκιση.

Στο πλαίσιο αυτό και με νωπές ακόμα τις μνήμες από τις καταστροφικές συνέπειες της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου του 2016, πρωτεύον μέλημα αποτέλεσε η πλήρης αποκατάσταση των υφιστάμενων ζημιών. Ζημιών εκτεταμένων, που συνηγορούσαν υπέρ ενός κλίματος ανασφάλειας, με σημαντικούς κινδύνους να ανακύπτουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Με τη σύμπραξη των δυνάμεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Πολιτείας, η Διοίκηση Θερμαϊκού, με τρία κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης πρανών, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ, στη θέση «Αγνάντι» Επανομής, «ΠΙΚΠΑ» Αγίας Τριάδας και Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, να έχουν ολοκληρωθεί.

Και συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή πλεύσης, προχωρά στην εκτέλεση εργασιών άκρως απαραίτητων για την έγκαιρη προετοιμασία του τόπου και τη θεμελίωση αισθήματος ασφάλειας, με σταθερούς καθαρισμούς των ρεμάτων, από άκρη σε άκρη, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

Παρεμβάσεις που, παρά το γεγονός ότι πλέον εναποτίθενται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, η Δημοτική Αρχή ιεραρχεί ως προτεραιότητά της, εντάσσει στο πρόγραμμά της και εργάζεται εντατικά για την πραγματοποίησή τους, αποσκοπώντας στην εξάλειψη και του παραμικρού κινδύνου.  

Με εργασίες απομάκρυνσης απορριμμάτων, βλάστησης και φερτών υλικών, που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητα των υδατορεμάτων, να πραγματοποιούνται, με πιο πρόσφατη την ολοκλήρωση του καθαρισμού του ρέματος στη Ν. Μηχανιώνα και τον εν εξελίξει καθαρισμό του ρέματος της Αγίας Μαρίνας στην παραλία Επανομής, ο σκοπός επιτυγχάνεται και η αρχική διατομή αποκαθίσταται.

#Ρέματα,#Πλημμύρες