[Εκλογές][bsummary]

Δομή σύντομης διαμονής προσφύγων στη ΜοναστηρίουΣε δημοτικό κτίριο στην οδό Μοναστηρίου, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, θα δημιουργηθεί μία από τις δύο μονάδες υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, βραχέας διαμονής.


Η δεύτερη θα δημιουργηθεί στο Βαγιοχώρι.

Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης, των ΜΚΟ και των αρμόδιων κρατικών δομών.

Η μονάδα της Μοναστηρίου θα φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες (περίπου 70 τον αριθμό) για 48 ώρες. Θα χρηματοδοτείται από ΜΚΟ και θα λειτουργεί ως το τέλος του έτους.

Στο Βαγιοχώρι η δομή θα στεγαστεί στο ήδη υπάρχον hot spot, καθώς οι υπάρχοντες πρόσφυγες και μετανάστες μετακινούνται στην αντίστοιχη δομή της Καβάλας (χθες μετακινήθηκαν 108 και σήμερα θα μετακινηθούν άλλοι 165). Το μέγιστο διάστημα παραμονής στη δομή αυτή θα είναι οι 35 ημέρες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά τη σύσκεψη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναδούμε δεκάδες πρόσφυγες να βρίσκονται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους  "διότι δεν προλαβαίνουν να πάρουν τα χαρτιά που χρειάζονται", όπως είπε χαρακτηριστικά.

H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το προσωπικό του αρχείο κι απεικονίζει νεαρή προσφυγοπούλα στην Ειδομένη.

#Πρόσφυτες #Μετανάστες #Θεσσαλονίκη #Δήμος_Θεσσαλονίκης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]